ИЗБОР НА ПОДХОДЯЩ ПОКРИВЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ

  • 06/06/2014 15:39
  • |
  • 0 коментара

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩ ПОКРИВЕН РУФЪР?

 

 

Повечето собсвеници на имоти знаят твърде малко за избора на подходящ покривен изпълнител или "Руфър", както е прието да се нарича в бранша. Всички знаем, че качествено направеният покрив не се нуждае от честа смяна или ремонт.

Процесът на избор може да изглежда досаден или загуба на време, но той е значително по-малко неприятен, от това да гледате как стените и таваните Ви се  издуват и рушат, а цветовете им избледняват и се губят.

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩ РУФЪР?

1. Първият и най-важен критерий за Вашият избор е дали Руфърът е легитимен - това може да го проврите в Агенцията повписванията. Информацията там е общо достъпна. Когато става въпрос за качество и гаранции, Вие сте в правото си да знаете къде и как при нужда може да потърсите Вашия руфър.

2.Убедете се, че руфъра има дългогодишен опит и добра репутация. Може да поискате на руфъра да Ви покоже негови предишни обекти и да направите оглед на негови предишни покривни изпълниние. Може да поискате да Ви предостави телефони и адреси на негови предишни клиенти и Вие да разговаряте с тях. Когато плащате за Вашия покрив, в действителност Вие плащате за репутацията и опита на руфъра.

3. Руфърът посети ли Вашия покрив? Личният контакт за нас от фирма "Христони" ЕООД е най-важен. Ние правим безплатни огледи и консултации относно нуобходимите ремонтни дейности свързани с ремонт на покрива.

4. Руфърът подробно ли огледа и инспектира Вашия покрив?  Включително покривната основа и конструкция, подпокривното пространство, олуците и водосточните тръби, комините и всички други детайли по покрива.

5. Беше ли Ви разяснена цялата покривна система?  Вашият покрив е система от компоненти и всички те трябва да са правилно изградени, функциониращи и добре сервизирани. Вие имате право дазнаете всичко за тях и Вашия покрив.

6. Какви материали Ви предложи и оферира руферът? Ваше право е да проверите дали ще получите същите при доставката им на обекта. Изберете продукти с марка на която вярвате и за която сте получили добри референции.

7. Получихте ли писмена офрта за предстоящите строителни дейности?  Включително подробно описание на материалите и видовете работа, които Руфърът ще извърши, както началната и очаквана дата на завършване.

8. Никога не вземайте решение единствено въз основа на цената. Ще се обедите, че цената за направа на Вашия покрив може да варира драстично. Не се колебайте да попитате ако нещо не Ви е ясно.

9. Получихте ли писмена гаранция или тя беше само устна. Най-важното е да имате надлежна документация. Трябва да сте наясно и да имате всички координати на този, на когото трабва да се обадите при евентуален бъдещ проблем с Вашия покрив.

 

Площта на един средностатистически покрив е около 160 кв.м. Спестените 1 или 2 лв. разлика в цената наматериалите на кв.м. ще Ви струват многокротно по-скъпо, ако трябва след това пак да ремонтирате. Не допускайте подобна грешка заради Вашето бъдещо спокойствие и комфорт. Ние от фирма "Христони" ЕООД сме на Ваше разположение при нужда.